Internettotaalpakket.nl

SEO

waarom?

SEO is belangrijk omdat het er voor zorgt dat je meer verdiend met je website. Hoe hoger je positie in Google hoe meer bezoekers en hoe meer inkomsten je website genereert.

 

 

Wat is SEO?

 

Seo betekend Search Engine Optimisation (Zoekmachine Optimalisatie) en is het beroep dat er naar streeft om websites hoger in de natuurlijke zoekresultaten te krijgen. Seo houdt dus direct verband het optimaliseren van je site voor de zoekresultaten. Er zijn 2 categoriën die de rankings bepalen namelijk on- en off-page factoren.

De zoekresultaten in Google worden bepaald door de relevantie van de site t.o.v het zoekwoord en de inhoudelijk en technische kwaliteit. De zoekresultaten in Google bestaan uit 10 resultaten, 1 rij foto’s en advertenties (Adwords), de laatste 2 zijn afhankelijk van het zoekwoord. De 10 resultaten worden gerangschikt van 1 (beste site voor het zoekwoord) tot 10 (de “slechtste” van de 10).

 

Niet enkel zoekmachines

 

Seo draait niet enkel om de zoekmachines maar vooral om de bezoeker. Je kan Google bekijken als de meest veeleisende bezoeker die je ooit hebt gehad ,die alle websites ter wereld al bezocht, uitgebreid bekeken heeft en de expert ter zake is naar relevantie en kwaliteit. Verder gebruikt Google statistieken van bezoekers om te zien of de webpagina aan de verwachting van de gebruiker voldoet voor het gebruikte zoekwoord. De statistieken die hiervoor gebruikt worden kan je terugvinden in Google Analytics onder “bounce percentage” en “tijd op pagina”.

 

Waarom ranken in Google belangrijk is

 

Ongeveer 80% van alle zoekacties op het internet gebeuren via Google (dat is dus 4 op 5 mensen die Google gebruikt). Zoals in het artikel Zelf een website maken of een website laten maken wordt aanghaald is het een illusie om te denken “Ik heb een website dus mensen vinden die”, niets is minder waar. Als je niet je rankings haalt in Google voor je zoekwoorden ga je geen tot zeer weining bezoekers op je site krijgen. Het grootste deel van de internet gebruikers gaat nooit voorbij de eerste pagina aan resultaten en meestal zelfs niet voorbij de eerste 4 resultaten. Kortom de eerste 4 websites hebben de meeste bezoekers en vanaf de 10e positie heb je er nagenoeg geen. Als je bij deze 4 à 10 websites wilt horen heb je je website te optimaliseren en wij kunnen je hier bij helpen.

''Een goede website zonder SEO zal nooit het gewenste resultaat voor uw bedrijf opleveren''

Ja, stuur mij meer informatie over:

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.